AŞM a decis cum va arăta monumentul limbii române

Embed:

Academia de Ştiinţe a Moldovei a decis cum va arăta monumentul limbii române. În urma examinării proiectelor artiştilor plastici din Moldova, România şi Canada, câştigător a fost declarat sculptorul român Vlad Basarab. Chiar dacă monumentul urmează a fi inaugurat la sfârşitul lunii august, banii pentru realizare, dar şi locul amplasării rămân probleme nerezolvate.
Deşi dimineaţă, când au început prezentările, juraţii au menţionat că cel mai bun proiect va fi desemnat la sfârşitul săptămânii, câştigătorul a fost desemnat după câteva ore. Sculptorul român a rămas surprins de rezultatul obţinut.

„Foarte entuziasmat că am câştigat şi foarte emoţionant că pentru mine are şi o valoare personală", a spus sculptorul Vlad Basarab..

Gheorghe Duca a menţionat că monumentul nu va avea dimensiuni mari, pentru ca să încapă în scuarul Academiei. Locul exact al amplasării sculpturii a creat dispute între juraţi.

Arhitecţii au estimat că şi cheltuielile pentru construcţia monumentului s-ar putea ridica până la un milion de euro. Preşedintele Academiei, Gheorghe Duca dă asigurări că aceşti bani vor fi găsiţi. Potrivit acestuia, sculptura urmează să fie inaugurată pe 31 august, când este marcata Ziua Limbii Române.

Lasă un comentariu