Aproape gata. Raportul Kroll 2 va fi făcut public în viitorul apropiat

Embed:

Raportul Kroll 2 este în fază finală de redactare și va fi făcut public în următoarele săptămâni. Anunţul a fost făcut de reprezentanții consorțiului internațional, care au efectuat o vizită în ţara noastră, unde s-au întâlnit cu autoritățile de la Chișinău.

Reprezentanții Kroll au menţionat că sunt disponibili să ofere sprijin Procuraturii Generale și Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale, pentru a recupera activele delapidate, inclusiv pe plan internațional.

Experţii străini au făcut declaraţiile la o şedinţă condusă de premierul Pavel Filip, la care au mai participat președintele Parlamentului, Andrian Candu, guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, și alți oficiali.

În cadrul întrunirii au fost convenite structura și termenele strategiei de recuperare a activelor fraudate, care au dus la falimentarea Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.

Părțile au decis că ancheta va fi condusă de instituțiile de urmărire penală din Moldova, cu sprijinul companiei Kroll. Astfel, va fi creat un grup de lucru care va conlucra cu experții consorțiului internațional pentru a obține sistematic informații despre progresele înregistrate.

Experții au informat autoritățile de la Chişinău despre necesitatea de a oferi discreția necesară pentru a nu prejudicia ancheta.

Lasă un comentariu