Alimentele din cantine

Există o listă destul de mare de produse interzise în alimentaţia copiilor, de exemplu, cele hipercalorice sau care conţin o cantitate mare de zahăr ori margarină.

Analizele de calitate a alimentaţiei copiilor din instituţiile de învăţământ arată un consum sporit de pâine, crupe, paste făinoase, produse de patiserie.

Produsele cu mult zahăr sporesc indicele glicemic al copiilor şi duc la obezitate. Iar obezitatea în rândul copiilor e mai periculoasă decât cea a adulţilor.

Foarte importantă este porţia de mâncare. Aceasta trebuie să arate atât cât ar încăpea în palma copilului.

Alimentaţia unui copil trebuie să fie bogată în calciu, fibre, magneziu şi vitamine.

O alternativă sănătoasă este lunch boxul, pregătit de părinţi.

Alimentaţia neechilibrată a copiilor poate duce la apariţia diferitor boli, iar schimbarea începe de acasă, prin educarea unei culturi alimentare.

Lasă un comentariu