Aleea florilor într-un parc din Capitală. Mai mulţi voluntari au plantat trandafiri pitici personalizându-i cu câte un mesaj

Embed:

Mai mulţi voluntari s-au înarmat cu hârleţe şi găleţi şi au plantat, ieri, flori în parcul Valea Trandafirilor din Capitală. Tinerii au sădit o alee de trandafiri pitici pentru a da viaţă grădinii. Ei au dat dovadă de ingeniozitate şi au ales să personalizeze fiecare floare cu câte un mesaj.

Tatiana Sili şi-a sărbătorit astăzi ziua de naştere plantând trandafiri. Fata spune că i-a dedicat acest gest mamei sale.

Voluntarii susţin că parcul Valea Trandafirilor avea nevoie de o împrospătare.

Au ieşit să-şi înverzească localitatea şi mai mulţi locuitori ai oraşului Orhei. Zeci de voluntari au plantat arbori pe malul râului Răut. 

Plantarea unui arbore durează câteva minute, în schimb aduce beneficii mediului înconjurător, pentru mulţi ani înainte. În doar câteva ore, voluntarii au pus în pământ câte cel puţin 50 de puieţi fiecare.

Până la sfârşitul zilei, aceştia şi-au propus să 2.300 de sălcii pe o lungime de aproximativ 2 kilometri de-a lungul râului Răut.

Proiectul de înverzire a luncii râului Răut este implementat de Centrul Naţional de Mediu cu susţinerea financiară a Agenţiei de Dezvoltare a Austriei.

Potrivit ecologiştilor, arborii plantaţi pe malul râului întăresc albia şi îl protejează de evaporarea excesivă pe timp de arşiţă. 

Lasă un comentariu