A luptat cu "titanii". Alexandru Gaţcan, despre evoluţia în Liga Campionilor

Embed:

În acest sezon, moldoveanul Alexandru Gaţcan de la FC Rostov a evoluat, în premieră, în Liga Campionilor. Calea spre această realizare nu a fost, însă, deloc uşoară, spune fotbalistul. Totul a început în vara lui 2015, atunci când FC Rostov s-a salvat cu greu de la retrogradare, în urma barajului cu FC Tosno.

După ce a reușit să mențină clubul în primul eșalon valoric, antrenorul Kurban Berdîev a făcut un anunţ care i-a şocat pe jucători.

"După ce am jucat barajul cu Tosno şi am rămas în prima ligă, antrenorul Berdîev a zis că în sezonul următor vom lupta să ajungem în Liga Campionilor. Noi ne-am uitat aşa straniu la el... Însă după câteva meciuri deja eram printre primele 3-4 locuri în clasament şi de la meci la meci ne doream tot mai mult şi mai mult. Astfel, rezultatele au început să vină", a spus mijlocaşul, FC Rostov, Alexandru Gaţcan.

Ulterior, Alexandru Gaţcan şi FC Rostov au reuşit incredibilul. La finalul sezonului, echipa rusă a cucerit medaliile de argint şi s-a calificat, în premieră, în preliminariile Ligii Campionilor. Cu Gaţcan în teren, FC Rostov a devenit o adevărată revelaţie. A eliminat, în fazele preliminare ale competiţiei, cluburi de mare tradiţie precum Anderlecht Bruxelles şi Ajax Amsterdam.

Au urmat grupele Ligii Campionilor, unde FC Rostov a continuat să impresioneze, reuşind să obţină două remize cu PSV Eindhoven şi să învingă echipa Bayern Munchen.

"Asta e cum a-i zbura în cosmos. Când ajungi acolo vezi că e altă lume, alt nivel, altă atmosferă... Când am jucat pe Allianz Arena în faţa a 80 de mii de spectatori şi a început să cânte imnul Ligii Campionilor trecea prin tot corpul toate amintirile din fotbal", a zis mijlocaşul, FC Rostov, Alexandru Gaţcan.

Alexandru Gaţcan a impresionat şi el în cea mai tare competiţie inter-cluburi din lume. El a fost jucătorul care a alergat cel mai mult în cele şase etape din faza grupelor - în total, 72 de kilometri - aproape de două ori mai mult decât vedeta Barcelonei, Lionel Messi.

Gaţcan nu a reuşit să joace contra argentinianului, însă a făcut-o împotriva mai multor vedete ale fotbalului mondial.

"După meciul cu Bayern Munchen am făcut schimb de tricouri cu Arturo Vidal. Momente amuzante au fost după partidele cu Anderlecht şi Ajax. După meciuri, colegii s-au apropiat de jucătorii adverşi să facă schimb de tricouri, însă ei erau aşa de supăraţi că nici nu s-au uitat la noi. Adică, au dat de înţeles: Cine mai sunteţi şi voi", a zis mijlocaşul, FC Rostov, Alexandru Gaţcan.

Gaţcan a devenit primul fotbalist moldovean căpitan al unei echipe din grupele Ligii Campionilor. Mijlocaşul echipei noastre naţionale a reuşit să devină un veritabil lider al echipei sale, atât în teren, cât şi în vestiar.

"Mă strădui să fac tot posibilul să dau încredere fotbaliştilor, să-i motivez înainte de meci. Dacă cineva nu se poziţionează aşa cum trebuie în teren, îl mai certăm câteodată...", a afirmat mijlocaşul, FC Rostov, Alexandru Gaţcan.

Aventura europeană a lui Alexandru Gaţcan încă nu s-a încheiat. FC Rostov s-a clasat pe locul 3 în grupă și s-a calificat pentru şaisprezecimile de finală ale Ligii Europei.

În această fază a competiţiei, în luna februarie, vicecampioana Rusiei se va confrunta cu formația cehă Sparta Praga.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu