A fost lansată campania anticorupţie „EU – pentru educaţie prin integritate”

“EU nu iau mită”, “EU nu dau mită” , sunt mesajele campaniei anticorupţie „EU – pentru educaţie prin integritate”, lansată astăzi de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova (USM) şi Autoguvernarea Studenţilor USM (ASUSM).

Campania are drept scop educarea tinerei generaţii a Republicii Moldova în spiritul intoleranţei faţă de fenomenul copiatului, plagiatului, protecţionismului şi corupţiei.

În acest sens, a fost semnat un acord de colaborare între CNA, USM şi ASUSM, înţelegere ce prevede promovarea culturii de integritate, atît în rindul studenţilor, cît şi a profesorilor.

Prezent la eveniment, directorul CNA, Viorel Chetraru, a ţinut să accentueze faptul că „tinerii sunt printre cei mai importanţi parteneri în prevenirea fenomenului corupţiei”. El a mai transmis un mesaj important studenţilor, pentru a descuraja copiatul: „Colegul care astăzi copiază şi cumpără notele, mâine te va lipsi de un loc de muncă, iar mai târziu, tot el, îţi va decide soarta!”

Nicolae Cojocaru, preşedintele Autoguvernării Studenţilor USM, care a venit cu iniţiativa organizării acestei campanii, a îndemnat să ia atitudine: “Implică-te! Nu lăsa plagiatul, protecţionismul şi corupţie să-ţi distrugă viitotul“.

La rîndul său, Pirkka Tapiola, Ambasador al Uniunii Europene în Moldova a menţionat în discursul său că „corupţia, în general, şi în învăţămînt, în special, este o violare a drepturilor omului, iar integritatea personală este unica garanţie a succesului în contextul aderării la valorile europene”. Oficialul european a mai exprimat speranţa că şi alte universităţi vor adera la această campanie.

Lasă un comentariu